وبلاگ دایرکت > بازاریابی و تبلیغات > تبلیغات پیامکی > خرید لیست شماره موبایل برای تبلیغات پیامکی جواب می‌دهد؟ بررسی یک باور اشتباه
خرید لیست شماره موبایل برای تبلیغات پیامکی

خرید لیست شماره موبایل برای تبلیغات پیامکی جواب می‌دهد؟ بررسی یک باور اشتباه

زمان مطالعه: 9 دقیقه
فهرست مطالب

شما می‌خواهید که با تبلیغات پیامکی فروش خود را افزایش دهید. احتمالاً اولین فکری که به ذهنتان می‌رسد، پیداکردن یک لیست شماره موبایل برای تبلیغات پیامکی است.

اما اگر به شما بگوییم که این راه به‌ظاهر ساده، در واقع یکی از پرریسک‌ترین روش‌ها در تبلیغات پیامکی است چه؟

آیا می‌دانستید خرید یک بانک شماره موبایل رایگان یا آماده، ممکن است علاوه بر هدررفتن پولتان، باعث شود که اعتبار برند شما نیز لطمه بخورد؟

بر اساس تجربه، باید همین ابتدا به شما بگویم:

ارزش این لیست‌ها در عمل بسیار کمتر از چیزی است که تبلیغ می‌کنند. شما در حال سرمایه‌گذاری روی مجموعه‌ای از شماره‌های نامعتبر، قدیمی یا ناشناس هستید که اغلب بازدهی بسیار پایینی دارند.

در این مقاله از دایرکت، نه‌تنها دلایل ناکارآمدی لیست‌های آماده را به شما نشان می‌دهم؛ بلکه دو راهکار جایگزین، هوشمندانه و بسیار به‌صرفه‌تر را آموزش می‌دهم. راهکارهایی که به شما کمک می‌کنند تا یک ارسال پیامک هدفمند و واقعی را تجربه کرده و هر ریال از بودجه تبلیغاتی خود را بهینه هزینه کنید.

تله لیست شماره موبایل برای تبلیغات پیامکی: چرا نباید فریب این وعده‌ها را بخورید؟

شاید شما هم این جملات وسوسه‌انگیز را شنیده یا دیده باشید: «دانلود بانک شماره موبایل رایگان (۲۰ هزار شماره) با تفکیک مشاغل» یا «خرید لیست شماره موبایل برای تبلیغات باقیمت استثنایی». در نگاه اول شاید به نظر برسد که گنج به دست آورده‌اید و می‌توانید فروش خود را منفجر کنید! اما بر اساس تجربه می‌گویم که با نگاهی عمیق‌تر، این مسیر بیشتر یک تله است تا یک فرصت.

بیایید با هم و به‌صورت منطقی بررسی کنیم که چرا این کار نه‌تنها به رشد کسب‌وکارتان کمکی نمی‌کند؛ بلکه می‌تواند به آن آسیب هم بزند.

شماره‌های نامعتبر و کم کیفیت

تعداد زیادی شماره تلفن هم که داشته باشید، اگر درصد بالایی از پیامتان به مخاطب نرسد چه فایده‌ای دارد؟ تصور کنید ده‌هزار شماره خریده‌اید و در عمل می‌بینید فقط ۳۰% به دست صاحبان آن‌ها رسیده است. این یعنی ۷۰% پولتان را عملاً دور ریخته‌اید! چه حسی پیدا می‌کنید؟ اولین و بزرگ‌ترین مشکل یک پایگاه داده شماره موبایل آماده، همین موضوع است.

مسدودبودن تبلیغات پیامکی و ریسک اسپم‌شدن

بیایید یک واقعیت مهم را بپذیریم: هیچ‌کس از دریافت پیام ناخواسته خوشحال نمی‌شود. خود شما تابه‌حال چقدر اعصابتان از پیام‌های تبلیغاتی ناخواسته خورد شده است؟ این موضوع دو ریسک بزرگ برای شما ایجاد می‌کند:

  1. لیست سیاه مخابرات: بسیاری از این افراد، دریافت پیامک‌های تبلیغاتی را از طریق اپراتور خود مسدود کرده‌اند (همان لیست سیاه معروف)؛ بنابراین پیامک شما، باوجود پرداخت هزینه، هرگز به دست آن‌ها نخواهد رسید.
  2. گزارش اسپم و شکایت: حتی اگر پیامک شما به دستشان برسد، اولین واکنش یک مخاطب ناراضی چیست؟ اضافه‌کردن شما به لیست اسپم یا حتی شکایت (از طریق شماره ۱۹۵ یا مراجع قضایی که معمولاً انجام نمی‌شود!).

تکرار این اتفاق نه‌تنها به اعتبار خط ارسال‌کننده (که شما باشید) آسیب جدی می‌زند؛ بلکه حس بسیار بدی نسبت به برند و اسم کسب‌وکارتان در ذهن مخاطب ایجاد می‌کند. شما در واقع به‌جای جذب مشتری، در حال ایجاد یک ذهنیت منفی از خودتان هستید.

هدفمندی، تقریباً صفر!

تبلیغات پیامکی وقتی تاثیرگذار و موفق خواهند بود که هدفمند انجام شوند. هدفمندی زمانی اتفاق می‌افتد که شما پیام درستی را به فرد درستی برسانید.

وقتی لیست شماره موبایل آماده برای تبلیغات را تهیه می‌کنید، هیچ‌چیز از هویت، علایق، نیازها و مشخصات دموگرافیک صاحبان شماره‌ها نمی‌دانید. پس تبلیغات را دارید چشم‌بسته ارسال می‌کنید!

این کار دقیقاً مانند این است که شما در یک خیابان شلوغ بایستید و تبلیغ خود را فریاد بزنید؛ به امید اینکه شاید یک نفر به آن علاقه‌مند باشد!

برای مثال، تصور کنید شما یک کلینیک زیبایی دارید و پیامکی در مورد تخفیف خدمات بوتاکس ارسال می‌کنید. وقتی از یک لیست عمومی استفاده می‌کنید، این پیام ممکن است برای یک پسر نوجوان ۱۷ ساله ارسال شود! این یعنی هدر دادن قطعی هزینه.

آسیب به برند و هدررفت سرمایه

بگذارید تمام موارد بالا را کنار هم بگذاریم. نتیجه چه می‌شود؟ نرخ بازدهی بسیار پایین. شما در عمل، پول زیادی را خرج می‌کنید تا نتیجه‌ای نزدیک به صفر بگیرید. بدتر از آن آسیبی است که برند شما از این کار می‌خورد!

در دنیای رقابتی امروز، اعتماد مشتری همه چیز است. وقتی شما خود را به‌عنوان یک مزاحم و ارسال‌کننده اسپم معرفی می‌کنید، در آینده شانس تبدیل‌شدن آن فرد به مشتری را برای همیشه از بین می‌برید.

در ادامه به شما خواهم گفت که به‌جای افتادن در این تله، چگونه می‌توانید راهکارهای هوشمندانه‌ای را در پیش بگیرید که نتایج واقعی و پایدار برایتان داشته باشند.

تله لیست شماره موبایل برای تبلیغات پیامکی
لیست آماده شماره موبایل بیشتر یک تله است تا یک فرصت برای تبلیغات پیامکی.

راهکار اول: ساخت بانک شماره هدفمند؛ جمع‌آوری شماره مشتریان واقعی

برای راهکار اول و به‌عنوان جایگزین لیست‌های آماده، بهترین پیشنهاد ایجاد یک بانک شماره موبایل هدفمند و اختصاصی برای کسب‌وکارتان است. این کار مخصوصاً برای بیزینس‌هایی که مشتریان بیشتری دارند و در اول راه نیستند، بسیار موثر و کارآمد است.

در این روش فهرستی از مشتریان خود و تمام مخاطبان و کاربرانی که تابه‌حال با آن‌ها تعامل داشته‌اید را جمع‌آوری می‌کنید. با این کار یک بانک شماره موبایل اختصاصی خواهید داشت که چیزی فراتر از یک لیست از شماره‌های ناشناس است! آن را به چشم دیتابیس شماره مشتریان وفادار یا بالقوه خود ببینید.

این لیست، مجموعه‌ای از شماره‌های افرادی است که خودشان با رضایت کامل، اطلاعات تماسشان را در اختیارتان قرار داده‌اند. آن‌ها شما را می‌شناسند، به حوزه کاری شما علاقه دارند و از همه مهم‌تر، منتظر شنیدن پیشنهادها و اخبار کسب‌وکارتان هستند.

تفاوت اصلی اینجا مشخص می‌شود:

در لیست آماده: شما یک غریبه‌اید که به صورت ناخواسته وارد حریم خصوصی افراد می‌شوید.
در بانک شماره اختصاصی: شما یک آشنای معتمد هستید که با اجازه، برای ارائه یک پیشنهاد ارزشمند به آن‌ها پیام می‌دهید.

این تغییر دیدگاه، همه چیز را عوض می‌کند. حالا سوال اصلی اینجاست: چگونه این گنجینه ارزشمند را بسازیم؟ در ادامه، چند روش کاربردی و کاملاً قانونی را برایتان توضیح می‌دهم و فوت کوزه‌گری را به شما آموزش خواهم داد.

روش‌های مؤثر برای جمع‌آوری شماره موبایل مشتریان

روش‌های زیر را بر اساس تجربه یاد گرفته‌ام. با کمک این متدها می‌توانید بانکی اختصاصی از شماره‌تلفن‌های مشتریان خود بسازید و با کمک آن فروش خود را متحول کنید!

راه‌اندازی باشگاه مشتریان و ارائه پیشنهادات ویژه

بهترین و موثرترین کاری که می‌توانید بکنید، ایجاد یک باشگاه مشتریان کارآمد است. مشتریان فعلی شما، بهترین گزینه برای شروع ساخت پایگاه داده شماره موبایل شما هستند. آن‌ها قبلاً از شما خرید کرده‌اند و به برندتان اعتماد دارند.

چگونه این کار را انجام دهید؟

به مشتریان خود پیشنهاد دهید که با عضویت در باشگاه مشتریان، مزایای اختصاصی دریافت می‌کنند. از جمله:

  • دسترسی زودهنگام به تخفیف‌ها و فروش‌های ویژه
  • دریافت کدهای تخفیف اختصاصی فقط برای اعضا
  • اطلاع از جدیدترین محصولات قبل از دیگران
  • دریافت هدیه در روز تولدشان

شما می‌توانید باشگاه مشتریان را هم در فروشگاه‌های حضوری اجرا کنید و هم در فروشگاه‌های آنلاین.

ثبت شماره در ازای تخفیف یا هدیه

برای اینکه مشتری را راضی کنید که شماره خود را در اختیارتان قرار دهد، بهترین کار این است که ارزش افزوده‌ای به او پیشنهاد دهید. اصل این روش، یک تبادل منصفانه است: «شما شماره موبایل خود را به ما می‌دهید و ما در همان لحظه یک هدیه یا مزیت ارزشمند به شما تقدیم می‌کنیم».

این روش هم برای جذب مشتریان جدید و هم برای ثبت اطلاعات مشتریان فعلی (حضوری و آنلاین) کارآمد است. ارائه کد تخفیف، کتاب الکترونیکی رایگان، مشاوره رایگان یا وبینار، شرکت در قرعه‌کشی و… از پیشنهادهای جذابی است که می‌توانید ارائه دهید.

نمونه‌های آنلاین:

  • پاپ‌آپ کد تخفیف: در وب‌سایت خود یک پاپ‌آپ طراحی کنید که به کاربر پیشنهاد می‌دهد در ازای واردکردن شماره موبایل، یک کد تخفیف ۱۰ درصدی برای اولین خرید دریافت کند.

نمونه‌های حضوری:

  • تخفیف پای صندوق: به مشتریان خود هنگام پرداخت مثلا بگویید: «اگر شماره موبایلتان را ثبت کنید، می‌توانید از ۵٪ تخفیف بیشتر روی همین فاکتور بهره‌مند شوید». کاری که برخی اوقات در فروشگاه‌های کوروش انجام می‌شود.
  • استفاده از QR Code: یک کد QR طراحی کنید و آن را روی میز صندوق، روی بسته‌بندی محصولات یا در منوی خود قرار دهید با پیامی مشابه این: «این کد را اسکن کن، شماره‌ات رو وارد کن و یک نوشیدنی مهمان ما باش!».
جمع‌آوری شماره موبایل مشتریان
با جمع‌آوری شماره موبایل مشتریان می‌توانید بانکی اختصاصی از شماره‌تلفن‌های مشتریان خود بسازید.

شبکه‌های اجتماعی و قرعه‌کشی‌های پیامکی

شبکه‌های اجتماعی شما اگر درست عمل کنند، جامعه‌ای از مخاطبان را در اختیار شما قرار می‌دهند. از این فرصت برای هدایت آن‌ها به سمت دیتابیس شماره مشتری خود استفاده کنید.

این اقدامات را می‌توانید انجام دهید:

  • یک فرم ثبت‌نام ساده بسازید و لینک آن را در بیو صفحه اینستاگرام خود قرار دهید. در استوری‌ها و پست‌ها، مخاطبان را تشویق کنید که برای اطلاع از پیشنهادهای ویژه، شماره خود را وارد کنند.
  • در استوری نظرسنجی یا مسابقه‌ای جذاب بگذارید که هدیه‌ای هم داشته باشد و در قبال آن شماره مخاطب را بگیرید.
  • قرعه‌کشی‌های دوره‌ای فراموش نشوند که مشوقی هستند برای جذب مخاطب و گرفتن شماره از آن‌ها.

استفاده از این روش‌ها کاملاً اخلاقی و قانونی هستند. البته راهکاری که پیشنهاد دادم برای کسب‌وکارهای قدیمی و مخاطب‌دار جواب می‌دهد.

اگر در اول راه هستید یا می‌خواهید لیستی از مشتریان جدید به دست بیاورید، راهکار دوم به دردتان می‌خورد.

راهکار دوم: ارسال پیامک منطقه‌ای؛ جذب مشتری دقیق، حتی بدون بانک شماره

سوال اینجاست: اگر هنوز لیست شماره موبایل اختصاصی ندارید، چه کار کنید؟ اگر شما همین امروز برای کسب‌وکارتان به مشتری جدید نیاز دارید، آیا مجبورید به سراغ همان لیست‌های بی‌کیفیت و آماده بروید؟ پاسخ من باز هم «خیر» است. می‌توانید پیامک منطقه‌ای ارسال کنید!

از طریق تبلیغات پیامکی منطقه‌ای می‌توانید پیامک هدفمند ارسال کنید، حتی اگر یک شماره هم از مشتریان خود جمع‌آوری نکرده‌ باشید.

ایده اصلی بسیار ساده و درعین‌حال هوشمندانه است: به‌جای اینکه پیام خود را برای همه ارسال کنید، آن را فقط برای افرادی ارسال می‌کنید که در یک محدوده جغرافیایی خاص (شهر، محله یا حتی یک خیابان) زندگی یا کار می‌کنند. شما در واقع مشتریان بالقوه را بر اساس مکانی که در آن حضور دارند، هدف قرار می‌دهید.

ارسال پیامک منطقه‌ای
اگر لیست شماره موبایل اختصاصی ندارید، با تبلیغات پیامکی منطقه‌ای می‌توانید پیامک هدفمند ارسال کنید.

این کار را می‌توانید توسط دستگاه‌ها و نرم‌افزارهایی انجام دهید که این امکان را دارند. ارسال پیامک‌های منطقه‌ای روش‌های مختلفی دارد:

  • ارسال بر اساس شهر و کد پستی: شما به سادگی یک شهر یا کد پستی خاص را انتخاب می‌کنید و پیامک شما برای بخشی از شماره‌های ایرانسل یا همراه اول در همان منطقه ارسال می‌شود.
  • ارسال از طریق دکل مخابراتی (BTS): این یک روش پیشرفته‌تر و بسیار جذاب است. شما می‌توانید یک دکل مخابراتی را در یک منطقه شلوغ (مثلاً نزدیک یک مرکز خرید یا نمایشگاه بین‌المللی) انتخاب کنید و پیامک خود را برای تمام افرادی ارسال کنید که در چند ساعت گذشته در محدوده آنتن‌دهی آن دکل بوده‌اند.

نکته: با استفاده از دستگاه دایرکت، می‌توانید پیامک‌های منطقه‌ای را به‌صورت هوشمند و مبتنی بر موقعیت جغرافیایی ارسال کنید. در این روش، پیامک شما به افرادی ارسال می‌شود که در محدوده آنتن‌دهی یک دکل مخابراتی خاص (مثلاً اطراف فروشگاه، نمایشگاه یا منطقه پرتردد شهری) حضور دارند.

این روش نیازی به بانک شماره موبایل ندارد و امکان ارسال پیامک به مخاطبانی را فراهم می‌کند که در یک محدوده مشخص جغرافیایی قرار دارند. به همین دلیل، پیامک‌های شما دقیق‌تر و هدفمند به دست افراد و مشتریان بالقوه می‌رسند.

اطلاعات بیشتر درباره باشگاه مشتریان دایرکت

این روش مناسب چه کسب‌وکارهایی است؟

اگر کسب‌وکار محلی دارید یا می‌خواهید مشتریان خاصی را در یک حوزه مشخص هدف قرار دهید، این روش پیامک دهی بسیار به کارتان می‌آید. این چند مثال را ببینید تا به کارآمدی این روش پی ببرید:

رستوران‌ها، کافه‌ها و فست‌فودها

می‌توانید یک پیامک تبلیغاتی را به تمام افرادی که در منطقه شما موبایل خود را روشن می‌کنند، ارسال کنید. مثلا پیامی با این متن:

گرسنه هستی؟ ناهار امروز با ۲۰٪ تخفیف مهمان ما باش! (آدرس شما)

فروشگاه‌های محلی و خرده‌فروشی‌ها: (مثل پوشاک، لوازم‌خانگی، سوپرمارکت و…)

شما برای آخر هفته یک فروش ویژه در نظر گرفته‌اید. کافی است چند روز قبل از آن، به تمام ساکنین محله خود پیامک بزنید و آن‌ها را از این فرصت باخبر کنید. به‌عنوان مثال پیامی با این متن:

فروش ویژه آخر هفته در فروشگاه (نام شما)! تا ۳۰٪ تخفیف برای تمام اهالی محله (نام محله)

خدمات محلی: (مثل آرایشگاه‌ها، کارواش‌ها، تعمیرگاه‌ها، باشگاه‌های ورزشی و…)

یک باشگاه ورزشی می‌تواند برای تمام شماره‌های داخل حوزه اطراف خود، یک پیشنهاد ویژه ارسال کند. پیامی با این متن:

با ثبت‌نام تا آخر هفته، یک ماه شهریه مهمان ما باشید! همین حالا به باشگاه (نام شما) در (آدرس) سر بزنید

مقایسه نهایی: خرید بانک شماره یا ساخت آن؟

این جدول مقایسه را برایتان می‌نویسم تا اگر هنوز در انتخاب خود مردد هستید، بتوانید روش‌های مختلف را باهم مقایسه کنید.

ویژگی‌ها
خرید بانک شماره موبایل آماده
دیتابیس شماره مشتری اختصاصی
ارسال پیامک منطقه‌ای
دقت شماره‌ها
نامشخص، شامل شماره‌های غیرفعال
بسیار زیاد؛ مشتریان واقعی شما
زیاد؛ بر اساس موقعیت جغرافیایی واقعی
رضایت مخاطب
نامشخص؛ احتمال عدم رضایت زیاد است
زیاد؛ با رضایت خود شماره داده‌اند
متوسط به بالا؛ بر اساس موقعیت نه علاقه
نرخ بازدهی

پایین
زیاد
زیاد در کمپین‌های مکانی هوشمندانه
هزینه
کم در ابتدا؛ اما با بازدهی پایین
سرمایه‌گذاری بلندمدت با سود بیشتر
به‌صرفه و مناسب برای جذب سریع مشتری

نتیجه‌گیری: هوشمندانه تبلیغ کنید، نه انبوه

همان‌طور که با هم در این مقاله دیدیم، کسب‌وکارهایی موفق هستند که برای مخاطب خود ارزش و احترام قائل می‌شوند و هوشمندانه تبلیغ می‌کنند، نه انبوه. خرید یک لیست شماره موبایل برای تبلیغات، یک استراتژی منسوخ شده است که بیشتر از آنکه فرصت‌ساز باشد، تهدیدی برای بودجه و اعتبار شماست.

در این مقاله به شما آموزش دادم که به‌جای این کار، چگونه بانک اطلاعات اختصاصی خود را بسازید یا از طریق ارسال پیامک‌های منطقه‌ای اقدام به جذب مخاطب کنید.

این راهکارها را امتحان کنید تا تفاوت را در نتیجه تبلیغات پیامکی خود به‌وضوح احساس کنید. فراموش نکنید، هر شماره در لیست شما باید یک رابطه باشد، نه فقط یک عدد. هوشمندانه انتخاب کنید و شاهد رشد پایدار کسب‌وکارتان باشید.

شما ترجیح می‌دهید بانک شماره اختصاصی خودتان را بسازید یا از روش‌هایی مثل ارسال منطقه‌ای استفاده کنید؟ دلایل‌تان برای این انتخاب چیست؟ دیدگاه‌تان را در بخش نظرات برای من و تیم تحریریه بنویسید.

Picture of مهران نجفی

مهران نجفی

سفر من در دنیای جذاب بازاریابی ۱۰ سال پیش آغاز شد و خیلی زود، بازاریابی محتوایی به علاقه و تخصص اصلی‌ام تبدیل شد. همیشه باور داشته‌ام که دانش مانند چراغی است؛ هرچه بیشتر به اشتراک گذاشته شود، فضای بیشتری را روشن می‌کند. به همین دلیل اینجا می‌نویسم، تا آموخته‌ها و تجربه‌هایم را با شما قسمت کنم. امیدوارم این نوشته‌ها برایتان مفید و کاربردی باشند.
برچسب ها
فهرست مطالب
Search

با دایرکت، قهرمان کسب‌و‌کارت باش!

پربازدیدترین‌ها

خرید لیست شماره موبایل برای تبلیغات پیامکی جواب می‌دهد؟ بررسی یک باور اشتباه

شما می‌خواهید که با تبلیغات پیامکی فروش خود را افزایش دهید. احتمالاً اولین فکری که به ذهنتان می‌رسد، پیداکردن یک لیست شماره موبایل برای تبلیغات پیامکی است. اما اگر به شما بگوییم که این راه به‌ظاهر ساده، در واقع یکی از پرریسک‌ترین روش‌ها در تبلیغات پیامکی است چه؟

باشگاه مشتریان چیست؟ 0 تا 100 پیاده‌سازی + نمونه‌های موفق ایرانی

چند بار برایتان پیش‌آمده که مشتری، بعد از یک‌بار خرید، دیگر سراغتان نیاید؟ چرا بعضی، مشتریان دائمی و وفادار دارند که بارهاوبارها به آن‌ها مراجعه می‌کنند، درحالی‌که بعضی دیگر باوجود محصولات مشابه، مدام به دنبال مشتری جدید هستند؟ پاسخ در یک واژه کلیدی نهفته است: باشگاه مشتریان.

چرا مشتری ندارم؟ بررسی دلایل کاهش فروش و راه‌حل‌هایی که واقعاً جواب می‌دهند

در این مقاله به‌جای شکایت از شرایط یا مشتری‌ها، سعی می‌کنیم با نگاهی دقیق‌تر به دلایل کاهش فروش نگاه کنیم. اینکه چرا مشتری ندارید، این وضعیت از کجا شروع شده، و مهم‌تر از همه، چطور می‌توانید قدم‌به‌قدم فروش را احیا کنید.
دیدگاه

نظرات کاربران